Spelletje Minecraft komt in educatieve versie naar klaslokaal

Microsoft lanceert een educatieve versie van het spelletje Minecraft dat geschikt is om in het klaslokaal te gebruiken. Het spelletje Minecraft, Education Edition biedt leraren de gelegenheid om lessen voor te bereiden die betrekking hebben op de game. Het behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden om rond te kijken in het oude Romeinse Rijk. Op deze manier wordt de geschiedenisles tot leven gebracht en dat spreekt leerlingen uiteraard meer aan. Naast lessen over de geschiedenis, zijn er ook mogelijkheden om lessen voor te bereiden die betrekking hebben op wiskunde of natuurkunde.

De Zweedse ontwikkelaar van de game Minecraft heeft meerdere functionaliteiten aan het spel toegevoegd. Overigens is het bedrijf Mojang al in 2014 overgenomen door Microsoft. Er zijn een aantal verbeteringen in de game aangebracht om er een educatieve versie van te maken. De landkaart is bijvoorbeeld verbeterd en leraren krijgen de gelegenheid om bepaalde grondstoffen aan te wijzen aan de hand waarvan de leerlingen een opdracht voor moeten uitvoeren. Het is ook mogelijk dat leraren een screenshot maken van de plaats waar de les is gegeven om deze vervolgens op te slaan.

Microsoft heeft naast de lancering van Minecraft, Education Edition een website ontwikkeld. De website is bestemd om leraren de gelegenheid te bieden de lesplannen en wereld bij het gebruik van de educatieve versie van Minecraft te delen. De game komt naar verwachting in de zomer van 2016 beschikbaar en er wordt verondersteld dat er per leraar en leerling een bedrag van 5 dollar gevraagd wordt voor het gebruik van de game.

 



Geschreven op 01-20-16 door Spelletjes.org