Kamergotchi populair spelletje met half miljoen downloads

Kamergotchi is een app van Zondag met Lubach en is al meer dan een half miljoen keer gedownload. Het is een spelletje dat in het kader van de aankomende verkiezingen in Nederland is gelanceerd. Het is de bedoeling om in het spel de verantwoordelijkheid te nemen om een politicus te verzorgen. De verzorging houdt onder meer in dat de lijsttrekker eten moet worden gegeven, maar ook informatie te verstrekken en er liefdevol mee om te gaan. Door een goede verzorging wordt de politicus in leven gehouden.

De inhoud van het spelletje is gebaseerd op Tamagotchi dat in de jaren negentig enorm populair was en waarbij een huisdier moest worden verzorgd. Er wordt overigens een klassement bijgehouden. Daarbij is een ludieke actie georganiseerd, want degene die de lijsttrekker het beste verzorgen, maken kans op het winnen van toegangskaartjes voor een uitzending van Zondag met Lubach.

Er is uit het buitenland ook al interesse gekomen voor Kamergotchi. De BBC heeft een verzoek tot een interview neergelegd bij Lubach. In totaal zijn er zeventien lijsttrekkers in de app beschikbaar. Er wordt gestart met een ei dat open geschud moet worden. Vervolgens komt er een willekeurige politicus uit naar voren. Op het moment dat er sprake is van actueel nieuws ontvangt de speler een bericht om wat meer aandacht te geven aan de politicus. Overigens zijn er spelers die een politicus bewust niet goed verzorgen en dus geen eten, informatie en aandacht geven. Op deze manier kan er bewust voor gekozen worden om een lijsttrekker niet in leven te houden.

 



Geschreven op 03-01-17 door Spelletjes.org