Kaartspelletje Fable Fortune in ontwikkeling

Een aantal medewerkers die in dienst zijn geweest van ontwikkelstudio Lionhead heeft Flaming Fowl Studios opgericht en is bezig met de ontwikkeling van het kaartspelletje met de titel Fable Fortune. Er is een crowdfunding campagne van start gegaan om de ontwikkeling van het spelletje te financieren. Overigens is uit informatie van IGN gebleken dat het kaartspelletje Fable Fortune al eerder in ontwikkeling is gegaan en dat er al anderhalf jaar aandacht aan is besteed.

Microsoft heeft echter het besluit genomen om Lionhead te sluiten, waarmee de ontwikkeling van het nieuwe spel tot stilstand kwam. De ex-medewerkers hebben nu besloten om het ontwikkelingsproject nieuw leven in te blazen. Daarbij is toestemming verkregen van Microsoft om de licentie voor Fable Fortune te gebruiken.

Het kaartspelletje vertoont overigens overeenkomsten met het spel Hearthstone. Degene die de game gaat spelen dient een held te kiezen die over unieke krachten bezit om daarmee de tegenstander te kunnen uitschakelen. Met de ontwikkeling van het nieuwe kaartspel wordt getracht om het genre te verbeteren. Er wordt dan ook aandacht besteed aan onder meer en 3D artstyle, maar ook aan een mogelijkheid om kaarten een upgrade te geven.

Het is de bedoeling om met het crowdfundingsproject een bedrag van 250.000 pond binnen te halen in een tijdsbestek van vier weken. Flaming Fowl Studios zal nadat het geld is binnen gehaald binnen een paar weken daarna een gesloten versie te lanceren die daarna wordt gevolgd door een open spelversie voor de pc en Xbox One. Dit laatste zal naar verwachting in oktober plaatsvinden, waarna het spelletjes Fable Fortune als alles goed gaat aan het einde van 2017 officieel wordt gelanceerd.

 



Geschreven op 06-01-16 door Spelletjes.org