Amerikaan bezit grootste collecties computerspelletjes

Een Amerikaanse man van 43 jaar kan zich wereldrecordhouder noemen op het gebied van het bezitten van de grootste collectie computerspelletjes. Het record is goed voor een plek voor de Guinness World Records dat heeft berekend dat de man in het bezit is van 10.607 computerspelletjes.

Michael Thomasson is de eigenaar van de games en schat zijn collectie op een waarde van ongeveer 584.000 euro. De hoge waarde van de collectie is onder meer gebaseerd op enkele zeldzame computergames die tot de collectie behoren en bovendien verkeer de spelletjes in een goede staat.

Dat een collectie computerspellen veel geld kan opleveren, is vorig jaar nog gebleken. Een man uit Frankrijk bood zijn collectie met zevenduizend computerspelletjes aan via een veiling op eBay en dat leverde een bedrag op van een miljoen euro. Tot de collectie behoorden niet alleen zeldzame spellen, maar ook spelcomputers.

De Amerikaan is meer dan twintig jaar geleden al begonnen met het verzamelen van spelletjes en heeft onder meer games op de videocassettes, diskettes en cd’s. Het oude record van de grootste collectie telde 8.616 spellen en dat is nu door Michael Thomasson verbroken. Overigens heeft de man in 1989 en 1998 de collectie met spellen in de verkoop gedaan om bepaalde zaken te kunnen bekostigen, maar Michael is daarna opnieuw met het verzamelen begonnen en heeft daarvoor een budget beschikbaar van 3.000 dollar per jaar.

De verzamelaar is van beroep leraar op het gebied van gamedesign en schrijft daarnaast ook nog. Michael heeft weinig tijd om zelf te computerspellen te spelen en heeft daarvoor ongeveerd drie uur per week beschikbaar.

 Geschreven op 12-25-13 door Spelletjes.org