Electronic Arts geeft per ongeluk gratis online spelletjes weg

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat betaalde online spelletjes zomaar ineens gratis gespeeld kunnen worden. Het is het afgelopen weekend echter wel gebeurd, want Electronic Arts heeft ongewild betaalde online games gratis laten gebruiken. Dat was natuurlijk een foutje, dat pas vele uren later weer ongedaan gemaakt kon worden.

De gratis spellen konden worden gebruikt door de gamers, die in het betreffende weekend een vragenlijst hadden ingevuld, die zij van Electronic Arts hadden beschikbaar hadden gekregen. Als dank voor het invullen van de vragenlijst werd er een code verstrekt aan de gamers. De code gaf recht om voor een bedrag van twintig dollar spelletjes aan te schaffen via Origin. Electronic Arts had echter niet goed opgelet, want de code ter waarde van twintig dollar kon namelijk achter elkaar gebruikt worden. Er zat dus geen stop op, zodat vele spelers natuurlijk misbruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid om zoveel mogelijk games aan te schaffen.

De code kon niet alleen door de spelers die de vragenlijst hadden ingevuld gebruikt worden, maar door alle gebruikers van Origin. De code kon zowel in de Verenigde Staten als in Canade worden gebruikt. Vlak nadat de eerste codes bekend werden gemaakt, kregen de gamers het door en hebben elkaar snel via forums en websites geïnformeerd over de mogelijkheid om gratis aan online spelletjes te komen.

Electronic Arts kwam er pas na enkele uren achter dat er misbruik van werd gemaakt en verklaarde vanaf dat moment de code als ongeldig. Overigens zijn de aangeschafte spellen niet weer ingetrokken.

 



Geschreven op 10-17-12 door Spelletjes.org