Man steelt auto en geeft game Grand Theft Auto de schuld

In Louisiana in Amerika heeft de politie in Baton Rouge een jongeman aangehouden die een auto had gestolen. De jongeman van 20 jaar had een auto gestolen, waarbij er nog een passagier in de auto was achtergebleven. De dader heeft bekend de wagen te hebben gestolen, maar af daarbij aan dat de game Grand Theft Auto de schuld kreeg. De man verklaarde namelijk aan de politie dat hij de auto had gestolen naar aanleiding van de nieuwe game, die net is uitgekomen.

Het spel had zoveel indruk op de man gemaakt dat hij had besloten om in het echt te willen ervaren hoe het is om een auto te stelen. Z. Burgess ging naar een parkeerplaats van een bar en besloot om daar een auto te stelen. Op de bijrijderstoel naast de plaats van de chauffeur zat echter nog een vrouw en deze vrouw had geen gelegenheid om snel uit te stappen.

Burgess ging er met de auto en passagier nogal onhandig vandoor, want er werden op de parkeerplaats maar liefst tegen negen andere wagens gebotst. Op dat moment zag de passagier kans om de auto te ontvluchten. Burgess wilde eveneens ontsnappen, maar er waren getuigen in de omgeving die de vluchtende man tot stoppen hebben gedwongen. De lokale politie werd gewaarschuwd en deze hebben de man vervolgens aangehouden om hem in staat van beschuldiging van autodiefstal te stellen. Ook zal de man worden aangeklaagd voor ontvoering en vluchtpoging. De man is nu op vrije voeten nadat hij een borgsom had voldaan van 80.000 dollar.

 



Geschreven op 09-25-13 door Spelletjes.org