Spelletje Flappy Bird niet meer beschikbaar

Het populaire spelletje Flappy Bird is door de Vietnamees Nguyen Ha Dong ontwikkeld en in korte tijd miljoenen keer gedownload. Het spelletje is echter aan de eigen populariteit ten onder gegaan, want de ontwikkelaar heeft besloten om de stekker eruit te trekken. Flappy Bird is gevlogen en kan niet meer gedownload worden uit de App Store en de Play Store.

De reden waarom het spelletje door de maker ervan niet meer beschikbaar is, komt doordat Flappy Birds te verslavend zou werken. Het was de bedoeling van de ontwikkelaar om een spelletje uit te brengen dat je ter afleiding enkele minuten kon spelen om te ontspannen, maar het bleek dat het spelletje nog al verslavend was. Dat werd door de ontwikkelaar als een probleem ervaren en is de reden waarom de game offline is gehaald.

De Vietnamees heeft naar eigen zeggen veel geld verdiend aan het spelletje Flappy Bird, maar laat niet los hoeveel. Tegenover het geldelijk gewin staan volgens de ontwikkelaar ook nadelen. Zo vindt Ngyuen Ha Dong zijn leven op dit moment minder comfortabel in vergelijking met vroeger en kon de man minder goed van zijn nachtrust genieten.

Het is volgens de ontwikkelaar een weloverwogen en juist besluit geweest om de stekker uit het spelletje Flappy Bird te trekken. Overigens bestaat het spelletje al langer, maar werd het ineens enorm populair. De maker van het spelletje heeft laten weten dat Flappy Bird in elk geval nooit meer beschikbaar zal komen. Wel is de man van plan om leuke spelletjes te blijven ontwikkelen.

 



Geschreven op 02-12-14 door Spelletjes.org