Fantasiespelletjes bij jonge kinderen populairder dan online spelletjes

In dit digitale tijdperk zou het voor de hand liggen dat kinderen het spelen van online spelletjes verkiezen boven bijvoorbeeld het buiten spelen of het spel van fantasiespelletjes. Er is echter in opdracht van Sainsbury’s een onderzoek uitgevoerd naar de populariteit van spellen. De Britse supermarktketen liet het onderzoek uitvoeren onder vijftienhonderd kinderen, die een groot aantal vragen voorgeschoteld kregen. De vragen hadden allemaal betrekking op de invulling van de vrije tijd van de kinderen in de leeftijd van 5 jaar tot en met 10 jaar.

Het onderzoek liet verrassende resultaten zien, waarbij online spelletjes en het spelen van games op spelcomputers, zoals op de Xbox of op de Wii niet bovenaan de lijst stond van de meeste kinderen tijdens het invullen van de vrije tijd. Het bleek namelijk dat het spelen van fantasiespellen, waarbij er gedacht kan worden aan het spelen van cowboytje of indiaantje, veel populairder was bij de kinderen in de betreffende leeftijdsgroep.

Dat is toch een verrassend resultaat, want andere onderzoeken laten toch duidelijk zien dat het buiten spelen tegenwoordig minder favoriet is dan het achter de computer spelen van online spelletjes en games. Overigens is het niet zo dat de deelnemertjes aan het onderzoek gamen en online spelletjes spelen niet leuk vinden, want deze activiteit staat namelijk wel op de tweede plaats achter het spelen van fantasiespelletjes. Op de derde plaats staat fietsen als meest populaire activiteit in de vrije tijd van de kinderen en ook dat heeft natuurlijk weer betrekking op het buiten spelen.

 



Geschreven op 03-06-13 door Spelletjes.org