Nederlander wint Europees kampioenschap Hearthstone game

Thijs Molendijk is een Nederlandse gamer die ook dit jaar heeft meegedaan aan de Europese kampioenschappen die betrekking hebben op het spelen van de game Hearthstone. Het afgelopen jaar was de Nederlandse speler ook al succesvol op dit groots opgezette toernooi en wist Thijs Molendijk de titel voor de eerste keer binnen te slepen. Dit jaar deed de speler weer mee met het kampioenschap en nu heeft de Nederlander voor de tweede keer achtereen de titel als Europees kampioen achter zijn naam staan.

De Nederlander wist de finale te bereiken en nam het daarin op tegen een speler uit Rusland. De finale van het spelen van de Hearthstone game werd door de Nederland met een einduitslag van 4-3 gewonnen. De eer is niet het enige wat de winnaar ten deel is gevallen, want de Europees kampioen kan eveneens een bedrag van 25.000 dollar tegemoet zien. Het leuke van het winnen van de Europese kampioenschappen is dat Thijs Molenbeek zich daarmee direct heeft gekwalificeerd door het wereldkampioenschap.

De Nederlander heeft nog even de tijd om zich voor te bereiden, want het wereldkampioenschap Hearthstone game staat gepland voor de maand november. Het prijzengeld voor het toernooi in november dat onder de deelnemende en winnende spelers wordt verdeeld, is groter dan het prijzengeld voor het EK. Deelnemers kunnen namelijk in aanmerking komen voor een deel van de prijzenpot van maar liefst 1 miljoen dollar.

Hearthstone is een kaartspel dat digitaal wordt gespeeld en waarin concentratie en een uitgekiende strategie van groot belang zijn. Het spel kan beschouwd worden als een mix tussen een computerspel en poker.

 



Geschreven op 06-15-16 door Spelletjes.org