Nieuwe high score voor spelletje Donkey Kong

Het bekende spelletje Donkey Kong is al in het jaar 1981 ontwikkeld en is vanaf het eerst begin enorm populair geweest om te spelen. In het lange bestaan van het spelletje is er uiteraard regelmatig sprake geweest van spelers die een high score wisten neer te zetten. Het spel wordt ook nu nog gespeeld en het is zelfs zo dat een speler een nieuwe high score voor Donkey Kong wist neer te zetten. Wes Copeland is Amerikaans en is de speler die het nieuw record heeft neergezet. Deze speler wist maar liefst een score te behalen van 1.218.000 met het spelen van Donkey Kong. Het spelletje is overigens een van de klassiekers van Nintendo.

Wes Copeland heeft de top van de scorelijst behaald en niemand anders op de hele wereld heeft ooit deze score neergezet. Ook de manier waarop de high score tot stand is gekomen, kan opmerkelijk worden genoemd. De fanatieke speler wist namelijk tijdens een recordpoging gedurende meer dan drie uur alle levens te behouden. Aan het einde van de game waren er nog levens over en deze werden meegeteld met de score, waardoor alle recordhouders van de wereld werden verslagen.

Donkey Kong is een spelletje dat al meer dan dertig jaar bestaat en is vooral nog populair onder de fanatieke games. Er is zelfs een documentaire uitgebracht in 2007 over twee van deze fanatieke gamers met de naam King of Kong. Zo zie je maar dat spannende en aansprekende spelletjes en games ook nu nog een tijdloos karakter kunnen hebben.



Geschreven op 05-18-16 door Spelletjes.org