Fysieke pc spellen ingehaald door digitale spellen

Online spelletjes blijven onverminderd populair en dat is onder meer te merken aan de verkoop van digitale spellen. De verkoop van digitale spellen is namelijk enorm toegenomen en groeit met een grote snelheid. Zo blijkt dat de omzet op het gebied van verkoop van digitale spellen nu groter is geworden de omzet uit de verkoop van zogenoemde fysieke pc spellen. Deze resultaten komen voort uit de cijfers van de brancheorganisatie van de entertainmentsector.

In 2012 werd er een omzet gedraaid van bijna 257 miljoen euro in de Nederlandse gamesector en de omzet bedroeg het jaar daarvoor nog meer dan 288 miljoen euro. De omzetgroei van de digitale spellen heeft wat betreft dus niet voor een grotere totale omzet gezorgd in 2012. Bij de omzetcijfers is er overigens geen rekening gehouden met de verkoopcijfers van de hardware. Er is alleen gekeken naar de verkoop van fysieke en digitale spellen voor spelcomputers, pc’s, tablets en smartphones.

De inkomsten uit de verkoop van fysieke spellen blijkt gedaald te zijn met zeventien procent. Er werden ruim zes miljoen schijfjes voor onder meer spelcomputers en pc’s verkocht. De omzet van de digitale spellen is goed voor ruim zestien procent en met de fysieke spelen leveren een omzetpercentage op van bijna elf procent. De omzetcijfers van fysieke consolespellen zijn goed voor ruim 72 procent.

De omzet uit online spellen en downloads is het vorig jaar met vijftig procent tot een bedrag van 42 miljoen euro gestegen. Het spelen van online spelletjes is dus nog altijd ongekend populair.

 



Geschreven op 03-20-13 door Spelletjes.org