Aantal actieve gebruikers Pokemon Go daalt

Pokemon Go is in korte tijd razend populair geworden, maar naar nu blijkt, lijkt er alweer een daling te zijn ingezet qua aantal actieve gebruikers van het online spelletje. Dat de online game het hoogtepunt achter de rug heeft, blijkt uit de informatie van de analisten van Axiom Capital Management die gebruikmaken van data van onder meer Aptopia, SurveyMonkey en Sensor Tower.

Naast dat er sprake is van een daling van het aantal actieve gebruikers dat Pokemon Go speelt, is er eveneens een daling waar te nemen in het aantal keer dat de applicatie gedownload wordt. Verder wordt er per dag minder tijd besteed aan het spelletje. Dat geeft overigens wel wat opluchting voor social mediabedrijven, want door deze verminderde activiteit wordt er wel meer tijd besteed aan bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram. Deze populaire kanalen hadden namelijk na de lancering van Pokemon Go te maken met een verminderde belangstelling.

Er zijn overigens nog genoeg spelers die geen genoeg krijgen van Pokemon Go, zoals blijkt uit de berichtgeving van verschillende media. Zo werd afgelopen week nog bekendgemaakt dat er in de badplaats Kijkduin enorm veel spelers zijn die door beschermde natuurgebieden lopen om op jacht te gaan naar Pokemon. Den Haag ziet de spelers dan ook liever niet meer verschijnen in de duinen die een beschermde status hebben en wil graag dat er in de avond en nacht rust heerst. Er zijn in de afgelopen weken duizenden spelers naar de badplaats gekomen op zoek naar een zeldzame Pokemon. De ondernemers in de omgeving profiteerden massaal van de komst van de spelers en zagen de omzet van patat, ijs en pannenkoeken stijgen.

 



Geschreven op 08-24-16 door Spelletjes.org