Cloud gaming nieuw platform voor online spelletjes

Het spelen van online spelletjes krijgt in de toekomst een andere vorm als het aan Microsoft ligt, want dit bedrijf gaat zicht met een nieuwe studio richten op de ontwikkeling van cloud gaming. De aandacht zal daarbij gevestigd worden op spelletjes voor de cloud, die via meerdere platformen gespeeld moeten kunnen worden. Bijvoorbeeld op een tablet en via de Xbox.

De nieuwe divisie heeft de naam Lift London gekregen en zal zich niet op de ontwikkeling van retail spellen gaan richten. De titels zullen dan ook niet aan één platform gebonden zijn en dat maakt de spellen natuurlijk voor een breed en groot publiek toegankelijk. Het kan maar zo zijn, dat de cloud games ook via iOS gespeeld kunnen worden. Volgens P. Harrisson van Microsoft heeft de cloud de toekomst en is het belangrijk om het spelaanbod ook via andere platformen te verspreiden, zoals op de computer, tablet en spelcomputer. Overigens wordt de Xbox minder als hardwareproduct gezien en meer als een merk beschouwd.

Met betrekking tot de aankondigingen op het gebied van hardware die Valve en Nvidia hebben gedaan, heeft Harrisson zich ook uitgelaten. Hij is van mening dat het moeilijk is om de hardware zo schaalbaar te laten zijn, dat er miljoenen versies over de toonbank zouden gaan. Daar is volgens Harrisson namelijk een model en distributieketen voor vereist, waarbij er gerekend moet kunnen worden op de samenwerking van tienduizenden personen. Dergelijke bedrijven moeten over veel geld beschikken om er veel van te kunnen verkopen.

In elk geval richt de toekomst van online spelletjes zich wat Microsoft betreft vooral op de ontwikkeling van cloud games.

 



Geschreven op 01-16-13 door Spelletjes.org