Candy Crush populairste app spelletje

Candy Crush Saga is een van de meest populaire app spelletjes dat in Nederland op ongeveer 2,6 miljoen smartphones beschikbaar is om te spelen. Daarmee verslaat dit spelletje qua populariteit onder meer Wordfeud en Candy Crush Soda Saga. Deze twee spelletjes zijn ongeveer op anderhalf miljoen smartphones te vinden. Deze informatie komt voort uit de gegevens van marktonderzoeker Telecompaper.

Opvallend is dat er veel meer vrouwen dan mannen zijn die het spelletje Candy Crush Saga op de smartphone geïnstalleerd hebben. Ongeveer 17 procent van de mannen heeft het spel op de smartphone staan tegenover 27 procent van de vrouwen. Het percentage vrouwen dat het spelletje speelt neemt bovendien toe en bij mannen is er een afname waar te nemen ten aanzien van het installeren van het populaire spelletje.

Als er naar alle beschikbare applicaties wordt gekeken, dan is het zo dat de Facebook app en WhatsApp het meest populair zijn. Er is echter wel sprake van een stabilisatie in de groep met applicaties op het gebied van foto’s en instant messasing. Candy Crush Saga is al lange tijd populair in de categorie met spelletjes en het ziet ernaar uit dat de populariteit voorlopig ook nog wel gehandhaafd zal blijven. Als er naar de applicaties wordt gekeken, waarmee goederen kunnen worden gekocht of verkocht, is er eveneens sprake van een toename van de populariteit. Dat Candy Crush Saga zo populair is, komt doordat er haast eindeloos op gespeeld kan worden en dat de talloze levels elke keer weer nieuwe verrassingen kennen.

 Geschreven op 04-20-16 door Spelletjes.org