Candy Crush ontwikkelaar overgenomen voor 5,4 miljard euro

Activision is en speluitgever en heeft onlangs King overgenomen. Dat is weer een ontwikkelaar die onder meer verantwoordelijk is voor het populaire online spelletje Candy Crush Saga, maar bekend is van het ontwikkelen van spelletjes als Farm Heroes en Bubble Witch.

De overname van de ontwikkelaar van Candy Crush is door Activision is door het bedrijf zelf bekendgemaakt in een persbericht en heeft daarbij laten weten dat er sprake is van een overnamebedrag van 5,4 miljard euro. De overname is nog niet volledig afgerond, want dat zal pas in het voorjaar van 2016 gerealiseerd zijn. In het afgelopen jaar heeft King een enorme winst gemaakt met het spelletje Candy Crush Saga. De totale winst voor die spelletje kwam uit op een bedrag van 1,33 miljard euro. Er is in 2015 in het tweede kwartaal bovendien nog een omzet gedraaid van 529 miljoen dollar.

Activision en King zijn de ontwikkelaars die gezamenlijk de meeste winst weten te maken met betrekking tot interactieve entertainment. Nu King is overgenomen door Activision is het de verwachting dat er door de overname ongeveer een half miljard spelers bereikt kunnen worden. Overigens is Activision zelf ook bekend van populaire games, zoals Call of Duty, Destiny, Skylanders en World of Warcraft.

Er is een hoog bedrag met de overname gepaard gegaan en zeker als er naar andere overnames in de sector wordt gekeken. Microsoft heeft bijvoorbeeld voor het kopen van de Minecraft-studio in 2014 een bedrag betaald van 2 miljard dollar en dat steekt af bij het bedrag van 5,4 miljard euro.

 



Geschreven op 11-04-15 door Spelletjes.org