Spelletjes nieuws in het nieuwe jaar

Op het gebied van spelletjes is er bijna dagelijks wel nieuws naar buiten te brengen, maar niet al het spelletjes nieuws is natuurlijk even interessant. Des te leuker is het als er opvallende nieuwsberichten in de media verschijnen, dat zeer zeker wel de moeite waard is om te weten.

Zo kwam er het spelletjes nieuws naar buiten, dat een jonge spelletjesfanaat uit de plaats Rochester in Minnesota maar liefst zestien uur lang achter elkaar het spel Dance Dance Revolution heeft gespeeld, dat echt inspannend is om te spelen. De jongen heeft deze prestatie al in oktober 2011 geleverd, maar was nog altijd in afwachting van de opname in The Guinness Book of World Records. En dat is nu eindelijk gebeurd. Alexander Skudlarek is nu officieel aangemerkt als recordhouders door zestien uur lang het intensieve spel Dance Dance Revolution gespeeld te hebben.

Ander opvallend spelletjes nieuws is het bericht dat een 23-jarige jongen uit Clemson in de staat South Carolina is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij een spel had nagespeeld. Het betrof hier het naspelen in het echt van de game Frogger uit het jaar 1981, waarbij er met de auto zo behendig mogelijk gereden moet worden. Bij het online spelen van dit spel zouden de ledematen wel heel blijven, maar helaas zag de jonge gamer in de praktijk een auto niet aankomen en volgde er een aanrijding. Games of online spelletjes nadoen in het echt is dan ook niet echt aan te raden, want er kan zomaar wat gebeuren.



Geschreven op 01-10-12 door Spelletjes.org