Jonge Nederlander ontwikkelt spelletje voor iPhone

Het aanbod van online spelletjes is gigantisch groot en verveelt natuurlijk nooit. Maar met de ontwikkeling van de smartphones en apps is er nog een veel groter aanbod van spelletjes en games bijgekomen. Er worden dagelijks nieuwe spelletjes in apps ontwikkeld en die kunnen leiden tot een miljoenensucces, zoals bij Draw Something en Wordfeud. Of dat ook het geval gaat worden bij het spelletje voor de iPhone dat door een jonge Nederlander is ontwikkeld, zal de toekomst uitwijzen.

De tieners Midas Kwant, Damiaan Twelker en Yakim van Zuijlen hebben het leuke spel App Match ontwikkeld, dat op de iPhone gespeeld kan worden. App Match zou eigenlijk eerst App Memory gaan heten, maar daar werd door het handelsmerk Ravensburger een stokje voor gestoken. Uit de eerst bedachte naam blijkt het spelletje natuurlijk wel, want het gaat hier om het bekende Memory spel, maar dan met afbeeldingen van apps.

De game is al vanaf begin mei beschikbaar gekomen en heeft al snel een positie bereikt in de top veertig van meest populaire apps. Net als bij het online spelletjes spelen, hoeft er ook geen geld te worden betaald voor het downloaden van de applicatie. Dat is namelijk gratis. App Match wordt ondersteund met het Apple’s Game, zodat er ranglijsten en achievements kunnen worden bijgehouden.

Online spelletjes spelen op de computer kan prima worden afgewisseld met het spelen van de leuke game App Match op de iPhone. Bijvoorbeeld als je onderweg bent en met de trein reist of ergens anders waar je moet wachten.

 



Geschreven op 05-08-12 door Spelletjes.org