Maker spelletje Flappy Bird brengt nieuwe versie uit

Het spelletje Flappy Bird is in korte tijd heel populair geworden en zelfs zo populair dat de maker ervan besloot om het spelletje terug te trekken ui de App Store en Google Play. De ontwikkelaar is weer enigszins tot rust gekomen en heeft nu het nieuws naar buiten gebracht dat er een verbetering van het spelletje op komst is. Dong Nguyen heeft dat laten weten op Twitter en meldde daarbij dat het niet de originele versie van het spel zal zijn, maar beter wordt.

Dong Nguyen reageerde op Twitter op de vragen die vele fans van het spelletje Flappy Bird hem hadden gesteld. Overigens is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van het spel op de markt zal worden gebracht, want de ontwikkelaar wil zich niet vastpinnen op een specifieke datum. Hij meldt zelf niet volgens een bepaald plan te werken en zal het spel gewoon online plaatsen op het moment dat de game klaar is.

De populariteit van de game Flappy Bird steeg in de maand februari ineens tot ongekende hoogte en de ontwikkelaar stond daardoor opeens wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling. De aandacht van de media werd door de bedenker van het spel als een grote druk ervaren en dat was onder meer de aanleiding om het populaire spelletje offline te halen. Dong Nguyen verdiende volgens eigen zeggen op het hoogtepunt ongeveer per dag 50.000 dollar, maar dat was voor hem geen reden om het spel online te laten staan. Het is nu dus afwachten tot de nieuwe versie beschikbaar komt.

 



Geschreven op 03-26-14 door Spelletjes.org