Spelletje Draw Something meer dan vijftig miljoen keer gedownload

Met de komst van vele apps voor de smartphones is er weer een extra alternatief bijgekomen voor het spelen van online spelletjes. Een groot aantal van de online spelletjes is erg populair en wordt vaak gespeeld. Maar dat geldt ook voor het spelletje Draw Something. Dat is een mobiele game, die in vijftig dagen tijd al meer dan vijftig miljoen keer is gedownload.  Dat heeft de maker van het spelletje, Zynga, onlangs laten weten.

Het bedrijf Zynga laat weten, dat het spelletje Draw Something een van de snelst groeiende spelletjes van alle tijden is. Wordfeud is een ander leuk spel, maar deze nieuwe game lijkt alle records te breken. Zelfs het spel Angry Birds is inmiddels in de Verenigde Staten al verslagen door Draw Something. En dat terwijl het in principe een heel simpel spelletje is. Daarbij is er gekeken naar het aantal keren dat het spelletje tegen betaling in de App Store is gedownload.

Draw Something is niets meer of minder dan het offline spelletje pictionary. Het is de bedoeling om een tekening te maken, waarbij de tegenspeler moet raden wat de tekening voorstelt. Dit spelletje is onder meer beschikbaar voor de iPhone en de iPad, maar ook voor de Androidtoestellen.

Makers hebben onlangs nog medegedeeld, dat er binnenkort een update zal komen. Er zullen dan nog meer mogelijkheden komen. En ook zullen bestaande foutjes uit het spel gehaald worden. Sinds het begin van het spelletjes hebben gebruikers al meer dan zes miljard tekeningetjes gemaakt.



Geschreven op 04-11-12 door Spelletjes.org