Online spelletje leidt tot ontwikkeling pretpark Angry Birds

Er zijn online spelletjes die in een korte tijd enorm populair worden en waarvan er steeds nieuwe versies worden uitgebracht om nog meer speelplezier te bieden. Een bekend voorbeeld van een online spelletje is het spel Angry Birds, dat over de hele wereld grote groepen mensen nog altijd dagelijks bezighoudt. Angry Birds is enorm populair geworden en dat blijkt niet alleen uit de merchandising van allerlei artikelen en nieuwe versies van Angry Birds, zoals Angry Birds Star Wars.

Het populaire spelletje heeft namelijk in China geleid tot de ontwikkeling van een uniek Angry Birds pretpark. Het Aziatische pretpark zal naar verwachting in februari 2013 voor het eerst de deuren openen. Angry Brids Land zal bij de miljoenenstad Shanghai in Haining komen. Overigens hebben de bedenkers van het populaire spelletje in 2012 al een gelijksoortig pretpark geopend. Dat pretpark bevindt zich in Tampere in Finland en beschikt onder meer over spectaculaire achtbanen. Ook in het Britse Nottinghamshire is onlangs een aan Angry Birds gerelateerd pretpark geopend. China heeft wat dat betreft dus niet de primeur, maar ongetwijfeld zal Angry Birds Land in Haning alle andere pretparken overtreffen.

In China zijn de mensen helemaal gek van het spel Angry Birds, waarin de vogels met een katapult worden afgeschoten om gebouwen en biggetjes aan te vallen. Het spel is niet voor niets al bijna tweehonderd keer gedownload in China. Rovio Entertainment heeft als ontwikkelaar van het spel kansen gezien om het pretpark te doen slagen. Ook omdat Chinezen graag willen uitgaan en plezier willen maken in hun vrije tijd.

 



Geschreven op 11-07-12 door Spelletjes.org