Speelgoed en spelletjes van het jaar 2011

Met het enorme aanbod van online spelletje zou je haast vergeten dat er ook nog gewone spelletjes en gewoon speelgoed bestaat. Elk jaar wordt er echter door een jury uit een groot assortiment van speelgoedartikelen voor vijf verschillende leeftijdsgroepen een aantal spellen en speelgoedartikelen geselecteerd. De vakjury is samengesteld uit leden met een uiteenlopende achtergrond, zoals speelgoeddeskundigen, journalisten en inkopers. Na de voorselectie heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen op de genomineerde spellen en het genomineerde speelgoed.

De winnaars van deze verkiezing voor het speelgoed of spelletjes van het jaar 2011 zijn in de maand november bekendgemaakt. In de leeftijdsgroep van 12 jaar en ouder heeft het spelletje Trivial Pursuit ‘Wedden dat je ’t weet’ de eerste prijs gewonnen. Naast dit spel waren voor deze leeftijdsgroep de volgende spellen of speelgoed genomineerd: Troy, Mölkky en Boggle Flash.

In de leeftijdsgroep vanaf 8 jaar en ouder waren onder meer de volgende twee spelen genomineerd, namelijk Het Grote Basisschool Spel en Het Verboden Eiland. Van deze genomineerde spellen is Het Grote Basisschool Spel uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. In de leeftijdsgroep van 6 jaar tot 8 jaar heeft het Prinsessenkasteel van Playmobil de titel Speelgoed van het Jaar 2011 binnen weten te slepen. In de leeftijdsgroep van 4 jaar tot 6 jaar wist het speelgoed Storio, educational multimedia systeem van Vtech er met de prijs vandoor te gaan en voor de jongste leeftijdsgroep tot 4 jaar is het speelgoed Lego Duplo Groot Ziekenhuis als winnaar uit de bus gekomen.

 



Geschreven op 12-06-11 door Spelletjes.org