Nieuwe online spelletjes van Zynga

Met grote regelmaat worden er nieuwe online spelletjes uitgebracht door verschillende producenten. Nu heeft Zynga op dinsdag 26 juni aangekondigd een aantal nieuwe spellen uit te brengen. De nieuwe games zouden voort moeten borduren op het succes van onder meer Words with Friends en FarmVille.

Het bedrijf Zynga is groot geworden door Facebook en Mark Pincus is de CEO van het bedrijf, dat inmiddels miljarden waard is. De CEO liet weten, dat er voor de iPhone inmiddels een nieuw spel beschikbaar is met de naam Matching with Friends. Dit spel kan gratis gedownload worden in de reclameversie. Voor de versie zonder reclame moet geld betaald worden.

Matching with Friends is een van de leuke spelletjes, waarin meerdere elementen gecombineerd zijn. Het is een soort van kruising tussen Bejeweled en Scrabble. Spelers zullen het tegen elkaar moeten opnemen om te proberen vakjes van een gelijke kleur naast elkaar te leggen.

Een ander nieuw spel, dat het levenslicht gaat zien, is The Ville. Dit spelletje zal veel weg hebben van de populaire serie The Sims van het bedrijf EA Games. Het creëren van een eigen personage is het doel van dit spelletje. Na het realiseren van een eigen personage zal het mogelijk zijn om met anderen te communiceren net als andere vormen van interactie te bewerkstelligen.

Overigens is Zynga ook bezig met het ontwikkelen van een vervolg op het populaire FarmVille. De focus zal door het bedrijf niet worden gelegd op online spelletjes, maar op het ontwikkelen van mobiele games voor de smartphones.



Geschreven op 06-27-12 door Spelletjes.org