Online spelletjes helpen bij depressie

In Nieuw-Zeeland hebben artsen een nieuwe methode van therapie voor de behandeling van depressies. De artsen zetten namelijk een 3D computer spel in bij de behandeling van depressies bij jongeren. Het blijkt dat het spelen van een game of online spelletjes net zo effectief kan werken als een reguliere therapie.Deze informatie is op donderdag 19 april gepubliceerd in het British Medical Journal.

Iedereen, die wel eens online spelletjes speelt, weet wel, dat het een fijne manier van tijdsbesteding is, waarbij je de wereld om je heen even vergeet. Maar dat het spelen van online spelletjes ook een prima middel is om depressies bij tieners aan te pakken was tot voor kort nooit echt onderzocht. Maar aan de universtiteit van Auckland hebben onderzoekers bijna honderd depressieve tieners het spel SPARX laten spelen. De deelnemers waren gemiddeld ongeveer 15 jaar oud en leerder via het virtuele speel om te gaan met negatieve gevoelens, zoals boosheid.

De onderzoekers zijn van mening dat het spel een effectieve behandelmethode kan zijn, die net zo goed werkt als een één op één behandeling met een depressieve tiener. Na het volbrengen van de uitdagingen in de virtuele wereld scheen ongeveer 44 procent volledig hersteld te zijn. Dat percentage ligt in elk geval beduidend hoger dan in een reguliere behandelgroep. Bij de jongeren in de reguliere behandelgroepen ligt dat percentage namelijk op ongeveer 26 procent, zoals de onderzoekers hebben laten weten.

Het spelen van online spelletjes is dus zo slecht nog niet, al hangt het er natuurlijk wel vanaf welk spel er gespeeld wordt.



Geschreven op 04-25-12 door Spelletjes.org