Nederlandse vrouwen spelen het meest online spelletjes

In Nederland besteden vrouwen net zo veel tijd als mannen aan online spelletjes. Dat is in geen enkel ander land in de wereld het geval. Deze informatie komt voort uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2012. Dit onderzoek is door Newzoo in samenwerking met GameHouse uitgevoerd.

Uit het onderzoek is gebleken, dat er in een periode van een jaar in de leeftijdsgroep van 20 tot 65jaar maar liefst 160.000 vrouwen extra online spelletjes zijn gaan spelen. Er zijn dus nu in Nederland 4 miljoen vrouwen, die gamen en internetspelletjes spelen. Ook het aantal mannen, dat games speelt bedraagt vier miljoen in Nederland. In vergelijking met een jaar geleden besteden de dames achttien procent meer tijd aan online spelletjes. Elke spelletjes spelende vrouw besteedt dus meer dan zeven uur per week aan de spelletjes.

Overigens is het opvallend, dat het vooral de vrouwen zijn, die fulltime werken, die het meeste tijd aan het spelen van spelletjes besteden. Gepensioneerde vrouwen en vrouwen, die niet werken blijken weinig aandacht te hebben voor internetspellen. Single vrouwen spelen ook minder in vergelijking met moeders en samenwonende vrouwen.

Bij de mannen en vrouwen speelt de meerderheid het liefst spelletjes online, via de mobiel, laptop of op de console, zoals op de Wii en Nintendo. Zestig procent van de fulltime werkende vrouwen speelt graag spelletjes. Van de niet werkende vrouwen bedraagt dat aantal 49 procent en voor gepensioneerden 46 procent. De belangrijkste reden voor vrouwen om online spelletjes te spelen, is dat het ontspanning geeft.

 Geschreven op 06-13-12 door Spelletjes.org