Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2012 zijn bekend

Het spelen van spelletjes en online spelletjes begint in de huidige maatschappij al op een zeer jonge leeftijd. Op de computer zijn er voor peuters en kleuters al enorm veel online spelletjes beschikbaar en tegenwoordig worden er ook al applicaties voor de smartphones ontwikkeld, waarmee de jongste jeugd zich spelend kan vermaken. Er worden echter ook nog altijd gewoon in de winkel bordspellen en andere spellen verkocht. Net als elk jaar wordt ook in 2012 weer een spel gekozen als winnaar van de Nederlandse Spellenprijs. De nominaties zijn al bekendgemaakt, maar wie de uiteindelijke winnaar wordt, is nog even afwachten.

Op 12 mei 2012 zijn de nominaties voor de Nationale Spellenprijs bekendgemaakt tijdens de Ducosimbeurs. De elfkoppige jury heeft vijf genomineerde aangewezen voor de NSP 2012. De publieksverkiezing is niet meer van toepassing, want het is nu de jury, die op 9 juni 2012 tijdens een testdag de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs zal kiezen. De winnaar moet daarna nog even geduld hebben, want de naam wordt pas op maandag 11 juni 2012 publiekelijk gemaakt.

Tot de genomineerde van de Nederlandse Spellenprijs 2012 behoren de Eerste Vonken, die uitgegeven is door 999 Games, Lancaster uitgegeven door Queen Games, Ninjato uitgegeven door White Goblin Games en Mondo, beide uitgegeven door White Goblin Games en Takenoko uitgegeven door Matagot.

White Goblin Games is een bekende producent van spellen en kan met het familiespel Mondo wel eens tot winnaar worden uitgeroepen. Deze producent brengt overigens in het begin van de maand juni een nieuw bordspel, genaamd Richelieu uit.



Geschreven op 05-23-12 door Spelletjes.org