Computer kan zelf online spelletjes verzinnen

Een Britse wetenschapper heeft een opmerkelijke uitvinding gedaan door een computerprogramma te ontwikkelen, dat in staat is om zelf online spelletjes te produceren. De ontwikkeling van online spelletjes staat natuurlijk nooit stil en er wordt veel tijd en geld in gestoken om nieuwe games en spellen te produceren. Met het nieuwe computerprogramma van de Britse wetenschapper zal daar overigens geen einde aan komen.

Het computerprogramma kan wel zelf spelletjes produceren door een automatische berekening te maken van bewegingen. Maar ook door afstanden en bewegingspatronen te laten berekenen. Michael Cook is man achter het nieuwe computerprogramma voor het ontwikkelen van online spelletjes. Hij laat weten dat het in theorie mogelijk zou zijn om twee keer per dag een spel aan bijvoorbeeld de App Store van Apple aan te bieden. Maar de wetenschapper heeft zelf wat anders voor ogen. Michael Cook ziet namelijk graag, dat zijn kunstmatige intelligentie ingezet kan worden om ontwikkelaars van online spelletjes en games te helpen. De kunstmatige intelligentie wordt door de wetenschapper overigens Angelina genoemd.

Michael Cook heeft vermeld dat het computerprogramma om een spel te maken ongeveer vierhonderd tests uitvoert. En Angelina heeft als taak om tijdens de tests te controleren of het spel ook echt speelbaar genoemd kan worden. Maar Angelina werk nog niet helemaal zelfstandig, want het is Michael Cook, die voorlopig nog zelf uitvoering moet geven aan de grafische aspecten. Ook het geluid moet nog door de wetenschapper zelf verzorgd worden. Maar het begin is er in elk geval en wie weet wat dat nog brengt voor de toekomst van online spelletjes.

 



Geschreven op 03-28-12 door Spelletjes.org