Bordspelletjes populair als online spelletjes

Er komen steeds meer online spelletjes, die afgeleid zijn van bestaande bordspelletjes en gezelschapsspellen. Na de lancering van Wordfeud, dat van Scrabble is afgeleid, groeide het online spel, dat via een app gedownload kan worden tot een enorm fenomeen. En met de lancering van Draw Something lijken weer veel records verbroken te worden. Binnen een maand tijd is Draw Something al meer dan twintig miljoen keer gedownload.

Draw Something kan vergeleken worden met het spel Pictionary. Het is de bedoeling om een onderwerp te tekenen, zoals een bekend figuur en de tegenspeler moet dan aan de hand van de tekening het juiste antwoord geven. Het oude tekenspel was al bijna in de vergetelheid geraakt, maar met de frisse versie van Draw Something lijkt er toch weer nieuw leven in geblazen te zijn.

Max van Beek heeft een fanpage ontwikkeld rond het spel en verzamelt alle nieuwtjes.  Zijn fanpage heeft binnen een week al tienduizend bezoekers per dag gekregen. Er zijn op meerdere online spelletjes fora verschillende vragen van bezoekers over wanneer bijvoorbeeld een ander oud spelletje, zoals boter, kaas en eieren of galgje beschikbaar komen. In principe heeft elk bordspel de potentie om online of als app tot een groot succes uit te groeien. Wie speelde er bijvoorbeeld nog Rummikub? Op de iPhone is dit spel ook weer herontdekt.

Het spel Draw Something is nog eenvoudiger dan Wordfeud. Iedereen kan namelijk wel een tekening maken en dat hoeft echt geen waar kunstwerk te worden.

 



Geschreven op 03-14-12 door Spelletjes.org